أخر الاخبار

lundi 14 mai 2012

طريقه جديده لعمل الشاورما


  طريقه جديده لعمل الشاورما
يقدم لكم مطبخ حلوة مقبلات خفيفة من الشاورما وهي شاورما الدجاج بالزيتون ،فتة شاورما الفراخ ،شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية
شاورما الدجاج بالزيتون
المقادير:

* دجّاج مقطع قطع صغيره
* خبز تورتيلا
* زيتون أخضر منزوع النوى
* بهارات
* بصلة مفرومة
* كأس زيت زيتون
* زعتر
* فلفل أحمر
* ثوم مهروس
الطريقة:
* تسلقين الدجاج حتى النضج، وتضعين عليه بهارات ،بصل مفروم ، فلفل أحمر ، ثوم مهروس ،زعتر .
* ندهن الخبز بـخليط الزيت زيتون و الزعتر
* تحشى بـالدجّاج ثم تُلف و تدهن بـالزيت زيتون والزعتر
* تغلف كل حبه بـقصدير وتحمر قليلاً بـالفرن،يفتح القصدير وتقدم ساخنة.
* يفضل البعض تناول الشاورما مع المياه الغازية وننصح بتناولها مع اللبن الرائب، لصحة أوفر ولذة أكثر
فتة شاورما الفراخ
المقادير :

* 3/1 كيلو فراخ فيليه علشان
* كوب زبادى
* 1/4 كوب خل
* عصير 4 ليمونات
* 3 فصوص ثوم مفرومين
* 3/2 كوب زيت
* 1 حبة فلفل رومى شرائح
* 1 حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات
* ملح وفلفل
* أرز مفلفل
* عيش مقطع مكعبات
* لوز وبندق مسلوقين ومقشرين
* قليل من المرقة
مقادير الصوص :
* ملعقة كبيرة مايونيز
* ملعقه كبيرة طحينة
* ليمونه
* ملعقة كبيرة خل
* ملح وفلفل
طريقة التحضير:
* تقطع الفراخ إلى شرائح رفيعة
* ثم نخلط مقادير النقع مع بعض “الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت ”
* ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر
* ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً
* وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش
* ونحمر المكسرات جيداً
* نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة
* نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف
* نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا
* نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين.
شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية
المقادير:

* كيلو شرائح فيليه كندوز.
* 2 معلقة بهارات.
* ملح / فلفل.
* نص كوب خل.
* شرائح من اللية الضاني .
* بصل مقطع مكعبات.
طريقة التحضير:
* نضع شرائح اللحمة في حلة “بايريكس” ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات ونحط عليهم البصل.
* نحط عليها شرائح اللية حتى تعطي رائحة وطعم مميز ثم داخل الفرن.
* بعد ما تخرج من الفرن نتخلص اللية من عليها.
* نحضر طاسة ونضع فيها زيت ونضع عليها الشاورمة التي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض، وبعد ذلك نحضر عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش جيداً.
* ثم نضع طاسة وندهنها زبدة ونحطها على النار ونضع الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر وبعد ذلك نقلبه على الوجه حتى يحمر.
* وأخيراً نضع طبق التقديم ونقطع الرغيف نصفين ونزينه بالبقدونس والبندورة وصحتين.










مواضيع مشابهة :

Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire

الدولي

الرياضة الجزائرية

الصحة والرشاقة

علوم و تكنولوجيا

المطبخ

أنت و طفلك

الولايات

رياضة عالمية

جميع الحقوق محفوظة ©2013